6978266007,6906473897 Σταυρός, Θεσσαλονίκη zakeluxemaison@gmail.com
hero image
 
 
 
 
 
Σταυρός Θεσσαλονίκης


Ο Σταυρός Θεσσαλονίκης είναι ένας όμορφος τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την υπέροχη φύση, την παραδοσιακή ατμόσφαιρα και την καθαρή θάλασσα. 

Η περιοχή έχει όμορφες παραλίες με χρυσή αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ή να δοκιμάσετε διάφορα θαλάσσια σπορ.

Οι δημοφιλέστερες είναι η παραλία του Σταυρού, των Βρασνών, της Ασπροβάλτας, της Ολυμπιάδας, Πλατάνι, Μηλιές και πολλές ακόμη επιλογές στις γύρω περιοχές.

Γενικότερα, πρόκειται για έναν όμορφο τόπο που προσφέρει μια ευκαιρία να χαλαρώσετε, να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία της περιοχής.


 


 

     
 
ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ
Η λίμνη Βόλβη είναι ένας μαγευτικός φυσικός προορισμός στη βόρεια Ελλάδα, που σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Βρίσκεται στις ρίζες της χερσονήσου της Χαλκιδικής ανάμεσα στους Δήμους Βόλβης και Λαγκαδά, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Β. Ελλάδα.
Εδώ θα βρείτε έναν ειδυλλιακό κόλπο νερού, περιβαλλόμενο από πλούσια βλάστηση και μοναδικά τοπία που θα σας μαγέψουν. Αποτελεί έναν από τους 11 ελληνικούς υγροβιότοπους που προστατεύονται από την συνθήκη Ramsar.
 
     
     
 
ΑΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στην πατρίδα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, τα αρχαία Στάγειρα φιλοξενούν το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, γνωστό ως το "Άλσος του Αριστοτέλη". 
Αυτό το υπέροχο πάρκο βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και προσφέρει μια μαγευτική θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού, ενώ φιλοξενεί, εκτός από τον ανδριάντα του Αριστοτέλη, διάφορα διαδραστικά εκθέματα, στα οποία βρίσκουν εφαρμογή οι φυσικοί νόμοι, που αναφέρονται στα συγγράμματά του.
 
     
 
     
 
ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ
Επισκεφθείτε τα Αρχαία Στάγειρα για να ανακαλύψετε την ιστορία της Χαλκιδικής βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία στη γενέτειρα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη. Ο αρχαίος οικισμός βρίσκεται μόλις 500 μ. νοτιοανατολικά της Ολυμπιάδας, στη χερσόνησο "Λιοτόπι".
Η τοποθεσία των Αρχαίων Σταγείρων είναι εξαιρετική, καθώς βρίσκονται απέναντι από ένα νησάκι που ονομάζεται "Καυκανάς". Το φυσικό τοπίο και η παρουσία της θάλασσας προσθέτουν μια μοναδική γοητεία στον αρχαιολογικό χώρο.
 
     
     
 
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Οι μαγευτικοί καταρράκτες της Βαρβάρας βρίσκονται μέσα στο πυκνό δάσος της Κηπουρίστρας, μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό της Ολυμπιάδας. 
Οι βράχοι, με τα έντονα χρώματά τους, δημιουργούν μια εντυπωσιακή πύλη στο επίπεδο των καταρρακτών, προσθέτοντας μια αίσθηση μυστηρίου και μαγείας στο τοπίο. Η περιοχή έχει διαμορφωθεί με ξύλινα γεφυράκια και κατάλληλη σηματοδότηση, καθιστώντας την ιδανική για πεζοπορία και εξερεύνηση.